Μαΐου 06, 2008

ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Η λειτουργία Ακαδημίας του Λιμενικού Σώματος αποτελεί μια εξέλιξη που συνάδει με τον εκσυγχρονισμό του προσωπικού και την ανταπόκριση στις προκλήσεις των συνθηκών έτσι όπως διαμορφώνονται σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο.
Η λειτουργία της συγκεκριμένης Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη συγκεντρώνει έναν αριθμό πλεονεκτημάτων τόσο για την ίδια τη σχολή, όσο και για την τοπική κοινωνία.
Βρισκόμενη σε σημείο γεωστρατηγικού και γεωοικονομικού ενδιαφέροντος, πριν τα στενά του Βοσπόρου, που αποτελούν δίοδο προς και από τη Μαύρη Θάλασσα, η Αλεξανδρούπολη προσφέρει μία θέση για την ανάπτυξη του διεθνούς προφίλ της Ακαδημίας και την πιθανή μετεξέλιξή της σε περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης στελεχών.
Η έλευση του αγωγού, η επέκταση του λιμανιού και η σημαντική διεύρυνση του κύκλου και της φύσης των δραστηριοτήτων του, αποτελεί ένα σπουδαίο εργαστήρι για εκπόνηση μελετών και πρακτικών εφαρμογών της θεωρητικής γνώσης για τα αντίστοιχα τμήματα της Ακαδημίας.
Επιπλέον, η λειτουργία μιας σχολής σωμάτων ασφαλείας στην ακριτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, η οποία αυτή τη στιγμή στερείται ανάλογων δραστηριοτήτων, θα τονώσει το αίσθημα αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ασφάλειας των κατοίκων.
Η τοπική κοινωνία του Έβρου έχει ανάγκη για επενδύσεις στη γνώση και στη μόρφωση, πέραν από την προσέλκυση μεγάλου βεληνεκούς έργων, όπως οι αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου, ώστε να προχωρά σε μια ισόρροπη ανάπτυξη, ενώ παράλληλα, οι θετικές συνέπειες της λειτουργίας της σχολής θα αγγίξουν και την οικονομία του ακριτικού δήμου, μια και 1500 τουλάχιστον άτομα, σπουδαστές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό θα δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Πάνω από όλα όμως , η ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη είναι θέμα σεβασμού της Πολιτείας προς τα συμφωνηθέντα. Υπάρχει ανάλογη υπουργική απόφαση. Υπάρχει παραχώρηση έκτασης στην περιοχή για τις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας. Υπάρχει σχετική προμελέτη και πρόβλεψη χρηματοδότησης. Και ξαφνικά οι αποφάσεις αυτές αμφισβητούνται.
Η αδικία που διαπράττεται σε βάρος των Εβριτών πρέπει να αποτραπεί. Είναι μια υπόθεση που μας αφορά άμεσα όλους.
Ο Όμιλος Πολιτών για την Τοπική Δημοκρατία και Ανάπτυξη «Πολιτεία», αισθανόμενος την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης, αποφάσισε τη διοργάνωση εκστρατείας συλλογής υπογραφών προς τα αρμόδια όργανα, ώστε ο λαός του Έβρου να προτάξει την ενότητά και την αποφασιστικότητα του για ένα τόσο σημαντικό θέμα για την ανάπτυξη της περιοχής.
Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να ενώσουμε τις φωνές μας, δηλώνοντας τη συμμετοχή τους στην προσπάθειά μας είτε τηλεφωνικά στο 25510 22466, eίτε μέσω e-mail στο politeia@politeia-thrakis.gr.

Ήρθε η ώρα για δράση…
Ας δώσουμε δύναμη στην πόλη μας

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

MΑΚΑΡΙ να γίνει κάτι τέτοιο άλλα αν δούμε και το ΛΙΜΑΝΙ που ποτέ δεν έγινε κάτι θετικό (μόνο παλιές κατεστραμένες αποθήκες και συρματοπλέγματα....) όπως και η ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ που θα έφτιαχνε το καζίνο Ξάνθης, τότε λιγοστεύουν οι ελπίδες... ΜΑΚΑΡΙ ΟΜΩΣ....